Psihologia si eu…

Secretul care ma face sa merg mereu inainte consta in faptul ca nu ma uit niciodata inapoi! Studiind psihologia, am invatat sa-mi depasesc temerile, sa-mi cunosc limitele si am inteles ca fara iubire nimic nu e posibil.Sunt un om cu multe arabescuri interioare, sunt complicata si sofisticata, poate nu intotdeauna cei din jur ma-nteleg, dar sunt altruista, iubitoare si curajoasa.

Am ales psihologia citindu-l pe Cioran. Se-ntampla in liceu. Era perioada de maxima efervescenta, cand incercam sa inteleg cate ceva despre natura umana, sentimente si emotii. Am citit despre sentimente si diversitatea lor in Tratatul lui Descartes, pe multe le-am experimentat si eu si am ajuns la concluzia ca nimic nu ingenunchiaza mai tare omul ca umilinta si indiferenta si nimic nu innobileaza mai tare omul ca iubirea si credinta.

Omul prezentului traieste pe apucate, nu mai e atent, e trist si nu mai crede in nimic! Pentru el as institui terapia prin ras. Nu radeti! Filosoful CONFUCIUS recomanda rasul de 12 ori pe zi pentru a deveni mai intelept. Psihologul JOSE ELIAS care practica la cabinetul sau aceasta terapie este de parere ca „dupa o luna de terapie prin ras, pacientul nu-si schimba doar starea de spirit, ci si viziunea asupra vietii.”

Imi pare rau ca trece timpul repede, uneori simt ca joaca in defavoarea mea, de felul meu sunt grabita ca vreau sa rezolv multe…

Sunt femeie, mama, sotie, prietena, sunt un om al prezentului, strabatut de ganduri, framantat de nimicuri, uneori sunt trista, alteori sunt exuberanta si pusa pe glume dar cu mare dorinta de dezvoltare, evolutie si succes.

Traiesc intr-o lume in care ne ameninta pe de-o parte un excesiv personalism, iar pe de alta parte depersonalizarea, puterea de a ramane tu insuti mi se pare cea mai mare victorie.
Ador muzica si sunt de parere ca sunetul deschide portile comunicarii cu universul in care traim.
In profesia de psiholog, cel mai important este sa fii cinstit cu tine si cu clientii tai, sa nu-ti minti „publicul” si sa crezi in oameni!

Sunt deosebita (pentru ca am sufletul frumos!), inteligenta si modesta, iubesc natura si tot ce este viu, cred in puterea de evolutie a omului, stiu ca speranta dublata de motivatie tripleaza succesul, lupt pentru idealurile mele, ma implic, gandesc si vorbesc mult, ghidez oamenii sa priveasca inainte, sunt Geamana, nu renunt asa usor si nu pot fi manipulata.

 

Proiecte profesionale? Cele creionate in trecut – s-au implinit! Pentru prezent – sa am certitudinea ca cel care vine la mine la cabinet pleaca cu o alta viziune asupra vietii, mai optimista!

De ce-am ales psihologia? Din dragoste fata de oameni si din dorinta de a crea!

„VREI SA FII LUAT IN SEAMA? INCEPI PRIN A TE BAGA SINGUR IN SEAMA.” (A. Decourcelle)